Brukerguide (Grimm)

Fra Minecraft.no
Gå til: navigasjon, søk
Info.png Denne siden omtaler et planlagt prosjekt i regi av Minecraft.no som enda ikke er ferdigstilt.

Hvis du har havnet her ved en feil kan du begynne med å lese om om oss eller gå til hovedsiden. Hvis du fortsatt har spørsmål kan du stille dem på prosjektportalen eller opprette en tråd på forumet.

Her i brukerguiden for Grimm er det meningen at du skal finne all informasjon du trenger for å spille på Hardwork, foruten reglene naturligvis. Hvis du savner noe informasjon kan du si i fra eller spørre her.

Hvordan starte å spille

Serveren kjører Feed the Beast (FTB) Monsterpakken og man må ha denne innstallert for å spille. FTB laster man ned man ned fra Feed-the-Beast.com. Vi har lagt til noen ekstra modpakker i tillegg til Monsterpakken; Biomes O' Plenty, Blood Magic, LycanitesMobsComplete og SpecialMobs. Det er en veiledning i følgende forumtråd: Guide for å legge til mods i FTB Monster

Regler og sanksjoner

Utdypende artikkel: Regler (Grimm)

Vi bruker Mjölnir for å hanskes med dem som ikke følger reglene.

Ledelsen på serveren har følgende sanksjonsmuligheter:

  • Tilsnakk - Tilsnakk brukes aktivt. Hør etter når ledelsen snakker til deg så slipper vi å bruke ban og slikt.
  • Mute - Spillere som ikke oppfører seg i chatten kan bli mutet. Hvis du er mutet og ønsker å få skrive i chatten igjen kan du sende en PM til hjelper, vakt eller stab og spørre.
  • Kick - Hvis vi ikke lykkes i å få oppmerksomheten din blir du sparket ut av serveren. Du kan logge på igjen med en gang og da forventer vi at du får med deg hva som blir sagt.
  • Midlertidig ban - Ved dels grovere regelbrudd kan vi utestenge deg midlertidig, for eksempel en halvtime eller en uke.
  • Ban - Vanlig ban går i utgangspunktet ikke ut på dato. Spillere som har blitt midlertidig bannet flere ganger eller begår grove regelbrudd kan bli permanent bannet.

Dette er de vanlige sanksjonsmulighetene vi har, men vi kan ta i bruk andre også hvis vi synes det passer seg. Hvis du ønsker å klage på en straff du har fått, kan du opprette en ny tråd på klagemuren.

Om vakter og stab

Utdypende artikkel: Ledelsen (Grimm)

På Minecraft.no kaller vi moderatorer for vakter og administratorer for stab. Hjelpere er under vakter i hierarkiet og har et par begrensede tilganger til å moderere. Hjelpere er markert i gult, vakter i blått og stab i oransje. Denne fargerike gjengen driver serveren, hjelper spillerne og utestenger dem som ødelegger for fellesskapet. Hovedforskjellen mellom vakter og stab i tilgangsnivå er at stab har tilgang til WorldEdit.

Vi minner om en viktig regel; ikke spør om å få spørre, men gå rett på sak.

Towny

Towny er en bukkitplugin serveren kjører som lar spillere kontrollere områder. Denne kan brukes til å regulere grief, PvP (slossing), chat og monstre. Den er også et flott hjelpemiddel for dem som vil samarbeide om prosjekter eller byer.

Alle Towny-kommandoer finner du ved å bruke "/towny", eller "/towny ?" om du vil se enda flere.


Kommandoer

Kommando Bruksområde
/towny Viser deg en oversikt over towny-kommandoer.
/infractions <spiller> Viser logg over alle hendelser knyttet til en spiller.
/msg <mottaker> <melding> Sender en privat melding til valgt spiller.
/r <melding> Skriver melding til den siste personen du mottok/sendte en melding fra/til.
/h <melding> Skriver i chatten med handelprefiks for økt oppmerksomhet.

Sosiale aktiviteter

Du kan få enda mer ut av å spille på Grimm ved å ta i bruk andre tjenester Minecraft.no tilbyr.

Forumet

Utdypende artikkel: Forum

Minecraft.no-forumet er ment til å være en møteplass for alle norske Minecraftinteresserte. Her kan du finne viktig informasjon samt diskutere løst og fast om både Minecraft og andre spill. I forbindelse med Grimm kan forumet være et hjelpemiddel for å kjøpe og selge, spørre om hjelp og legge fram eventuelle klager og tilbakemeldinger. Vi anbefaler at du registrerer deg med samme navn på forumet som du har på Minecraft - dette gjør ting mye lettere.
Du finner forumkategorien her: http://www.minecraft.no/forum/index.php?/forum/213-grimm-feed-the-beast-server/ Grimm Feed- the- Beast-server]
Vi minner om retningslinjene for forumet.

Mumble

Utdypende artikkel: Mumble

Mumble er et gratis program som lar deg snakke med andre via tale. Minecraft.no har en egen server hvor alle kan bli med. Vær sosial, bruk Mumble! Hvis du lurer på hvordan du laster ned og bruker Mumble finnes det en guide her. Se også Mumblereglene.

Mumble server / Port
voip.multigamer.no 64746

IRC

Utdypende artikkel: IRC

IRC (Internet Relay Chat) er et chattenettverk som på mange måter ligner på Facebook-chatten. Minecraft.no har en egen IRC-server som alle kan koble seg til. Du trenger et chatteprogram, en IRC-klient, for å kunne snakke på IRC. I #grimm vil du også kunne chatte direkte med folk inne på Minecraft-serveren. Navnene på dem som chatter via IRC blir markert med prefikset [I] (for IRC) for å vise at de ikke er pålogget Minecraft.

NB: Man kan ikke sende PM mellom spillere på Minecraftserveren og personer som er på IRC, kun bruke hovedchatten.

IRC Server / Port Grimm-relaterte kanaler Andre kanaler
irc.minecraft.no 6667 #grimm #minecraft.no, #wiki, #hardwork, #hardwork.handel #ravenholm og #munch


Grimm Feed- the- Beast-server


Om serveren • Regler • Brukerguide • Ofte stilte spørsmål • Ledelsen • Vil du bli vakt?


Portal • Kategori