Hjelp:Maler

Fra Minecraft.no
Gå til: navigasjon, søk
Navnerom
Grunnleggende
navnerom
Tilhørende
diskusjonsnavnerom
0 (Hoved) Diskusjon 1
2 Bruker Brukerdiskusjon 3
4 Minecraft.no Minecraft.no-diskusjon 5
6 Fil Fildiskusjon 7
8 MediaWiki MediaWiki-diskusjon 9
10 Mal Maldiskusjon 11
12 Hjelp Hjelpdiskusjon 13
14 Kategori Kategoridiskusjon 15
100 Portal Portaldiskusjon 101
Virtuelle navnerom
-1 Spesial
-2 Media

En mal er en side som transkluderes på en annen side. Ved bruk av en mal kan man få en lik fremstilling av noe på flere sider, for eksempel info om steder på Minecraftserver. Maler kan også brukes for å inkludere navigasjonsmenyer på sider, som for eksempel menyen for Hardwork byggeserver og forumet.

Hvordan bruke en mal

For å inkludere en mal på en side så skriver man ''{{Navn på mal}}'' der på siden hvor man ønsker at malen skal vises. Hvis du skriver {{Eksempel}} vil det vises slik:

Denne malen fungerer ikke som noe annet enn et eksempel. Malen er laget slik at teksten blir grønn. Du finner alle eksisterende maler i Kategori:Maler.

Lag din egen mal

Å lage en mal gjøres på samme måte som enhver annen side, men siden skal plasseres i navnerommet "Mal". Med det mener vi at alle maler skal begynne med "Mal:". Slik som eksempelmalen vår, den heter "Mal:Eksempel".

Som alle andre sider skal maler kategoriseres. Plasser dem i Kategori:Maler med mindre det er en underkategori av denne som passer.

Nyttige tags

  • <noinclude>...</noinclude> - Tekst i disse taggene vil ikke bli transkludert, men kun vises på malens egen side.
  • <includeonly>...</includeonly> - Tekst i disse taggene vil bli transkludert, men vil ikke vises på malens egen side.
  • <onlyinclude>...</onlyinclude> - (Lite brukt) Gjør at ingenting fra malens side uten om innholdet i disse taggene vil bli transkludert.