Introduksjon (Forum)

Fra Minecraft.no
Gå til: navigasjon, søk
Denne siden er offisiell. Trykk for mer informasjon.

Introduksjon

Forumet er et av de mest viktige og sentrerte verktøyene vi i minecraft.no bruker. Det brukes til søknader, brukerstøtte og veiledning, tilbakemeldinger og spørsmål, kjøp og salg, nyheter og oppdateringer, og generell diskusjon om/rundt minecraft og andre spill. Forumet brukes til klager på feil, mangler og avgjørelser, og til å dele bilder og morsomme hendelser, ved siden av det som allerede er nevnt. For at forumet skal fortsette å være like viktig og sentrert, gjerne mer enn det det er i dag, er det viktig at du som bruker har hjelpemidlene som trengs tilgjengelig om du skulle stå fast. Derfor har vi spikra sammen en gjennomgående brukerguide med bilder og forklaringer hele veien. Om du er helt fersk med forum, eller har god erfaring, skal denne brukerguiden kunne hjelpe deg der du måtte trenge det. For å gjøre det så ryddig som mulig, har vi plassert det mest grunnleggende øverst, og det litt mer avansert lenger ned. For å lett finne frem til der du trenger å vite mer om, ta en titt i menyen, og helt enkelt trykk på det punktet du står fast eller er nysgjerrig på.

Registrering

Når du går inn på forumet, www.minecraft.no, vil forsiden se noe ala dette ut:

1.png

Til høyre har vi satt inn en rød ramme for å vise hvor du finner innlogging og registrering. Rett under “Brukernavn” og “Passord” står det “Opprett ny konto”. Når du har trykket på den linken, blir du tatt med hit:

2.png

Her fyller du inn det som er beskrevet, og trykker på “Opprett ny konto”. Det neste som skjer da, er at du blir tatt tilbake til forsiden, men med denne meldingen:

3.png

Hvis alt har gått som planlagt, skal du ha mottatt en e-post på den adressen du har registrert. Den vil se omtrent slik ut:

4.png

Trykk på linken i midten (det er lettest), og bli tatt videre til ny side hvor du trykker “Logg inn”:

5.png

Merk deg, at om du stopper prosessen her, må du få tilsendt ny e-post med innlogging. Derfor anbefales det sterkt at du gjennomfører neste trinn uten å forlate siden.

6.png
7.png

Her skriver du inn ønsket passord to ganger. Det andre er forhåndsinnstilt, og kan være greit å se over for å sjekke at det stemmer. Det er anbefalt å bruke et sikkert passord med både tall, små og store bokstaver. Eksempelvis er “passord123” et dårlig passord.

Når dette er gjort, trykker du “Lagre”, og vil igjen bli tatt tilbake til forsiden, men dette gangen som en innlogget bruker, med denne meldingen under headeren:

8.png

Opprette nytt emne

For at det skal være et visst system, og litt orden i sakene på forumet, har vi flere underforum. Dette er for å lettere finne frem til det vi måtte lure på, enten om det er opprettet en tråd fra før, eller om man må opprette selv. Eksempelvis skal klager postes i Klagemuren, og ikke Byggetillatelse. Ettersom Byggetillatelse er det underforumet med mest aktivitet, er det ordnet et egen link til dette underforumet under headeren, ved siden av link til forumet. Mest for å gjøre det lett å finne frem dit, egentlig. På forsiden får man lett oversikt over nye forumtråder, nyheter og oppdateringer, og hvem som er pålogget. Sammen skal vi nå lage en tråd, og vi velger å legge den under byggetillatelse.

9.png

Når du har trykket på Byggetillatelse, vil siden se omtrent ut som under her. I den øverste røde rammen vil du se “veien” fram til underforumet. De øverste trådene med “pinned” som prefix (tittel) i hvert underforum er viktig at du leser før du gjør noe mer. Her står det informasjon og regler for hvert underforum.

10.png

Til høyre i bildet over her, ser du at det står “Opprett nytt emne”. Når du har trykket der, vil du bli tatt med til denne siden:

11.png

Her har du alle funksjoner tilgjengelig for å lage en god tråd, eller søknad, i dette tilfellet. Øverst har du mulighet til å endre skriftstørrelse, skrifttype, farge, og sette inn smiley. Prøv å unngå for mange smileyer. Grunnet at vi ønsker et ryddig forum med et snev av seriøse innlegg, har vi satt en sperre for hvor mange smilfjes man kan bruke i hver post. Hvis du får opp en melding om at du har for mange smilfjes i posten din når du prøver å poste, er det et dårlig tegn.

Videre kan du endre skriften i tykkelse, om du vil ha kursiv, understrek, eller strek midt på. Du kan og legge inn punkter, link til intern eller ekstern nettside, legge inn kode, og styre hvor på siden teksten skal stå: til venstre, midten, eller til høyre. Mye av dette er lettest å redigere etter du har skrevet teksten, så det anbefales å skrive teksten først, og så redigere.

For å ta med bilder i innlegget ditt, er det lettest å bruke “Attach Files”. For å gjøre det, trykker du på knappen innrammet i rødt “Klikk for å legge ved filer”. Her kan du legge til flere bilder samtidig hvis de ligger i samme mappe. Da holder du inn Ctrl når du klikker på de bildene du vil ha. Skal du ha flere bilder som ligger etter hverandre, kan du enkelt ta med alle med hjelp av Shift-tasten, eksempel: Hvis du skal ha med bilde 2, 3, 4, 5, 6, og 7, kan du markere nr 2 først på vanlig måte, og så holde inn Shift mens du klikker på bilde nr 7. Skal du ha bilde nr 9 og, kan du helt enkelt holde inn Ctrl mens du klikker på det bildet og. Når du har valgt bildene du vil ha med, trykk på “OK”, og de vil begynne å laste opp. Dette ser du oversikt over under skrivefeltet. Hvordan det ser ut, ser du på neste bilde. Der står det at jeg kan slette bildet, eller trykke på “Legg til innlegg”. Merk deg at filen da blir lagt til akkurat der du skriver. For å flytte på bildet, er det bare å flytte teksten. Det letteste blir vel klipp & lim-teknikken. Du kan til enhver tid forhåndsvise innlegget ditt, noe som er lurt, for å se at oppsettet ble slik du ønsket, og for å lese over skrivefeil etc. For å gjøre dette, trykk på “Forhåndsvis innlegg”, som du finner i den høyre røde rammen under skrivefeltet. Når du er fornøyd, trykker du på “Opprett nytt emne”. Denne finner dere rett ved siden av “Forhåndsvis innlegg”.

12.png

Slik ser formatet ut når jeg har testet litt forskjellig skriftformat med mer. Under skrivefeltet ligger det informasjon om filen jeg har lagt ved.

13.png

Her har jeg trykket på “Forhåndsvis innlegg”. Alle kodene som er lagt inn i teksten, blir til forskjellige formater i oppsettet. Når du er fornøyd, trykk på “Opprett nytt emne”, og du vil bli tatt med tilbake til underforumet. Hvis alt har gått som planlagt, vil du se ditt innlegg som en av de øverste, som vist på bildet under her.

14.png

Hvis du trykker på tittelen på emnet, kommer du inn i tråden.

15.png

Svare i tråder

For å svare i tråder, scroll helt ned på siden, og bruk nesten de samme funksjonene som du gjør ved å opprette nytt emne.

16.png

Som du ser er det kun små forandringer. I stede for “Opprett nytt emne” under skrivefeltet, står det “Post”. Dvs at det er denne knappen du trykker på når du er fornøyd med det du har skrevet. Rett ved siden av stårt det “Bruk full editor”, som ligner svært på funksjonene du har når du skal opprette nytt emne.

Hvordan finne frem

Som vist tidligere, har du til enhver oversikt over hvor på forumet du befinner deg. Dette gjør det lettere å finne frem til kategorien du skal til. I tillegg til dette, har vi et søkefelt, hvor du kan søke på enkle ord, som vil ta deg til tråder som omhandler det du søker etter.

26.png

Topic tags brukes for å gjøre det lettere å finne frem til de trådene som har med saken å gjøre. Eksempelvis kan man skrive "Vegas" som topic tag om man søker om utvidelse for Vegas. For regler for topic tags, se denne linken.[1] For å legge inn topic tag, bruker du linjen som er rammet inn på bildet under her når du oppretter nytt emne, skill hver tag med komma.

27.png


Profil og personliggjøring

17.png

På den nederste linjen på bildet, ser du til høyre at det står “Logg ut”, som er anbefalt å gjøre hver gang du forlater datamaskinen. Litt til venstre er det bilde av en konvolutt. Dette er innboksen din. Du får et rødt tall der når du har mottatt en melding. Det røde tallet symboliserer hvor mange meldinger du har fått. Enda litt lenger til venstre står navnet på brukerkontoen din på forumet. Om du trykker på den knappen, vil det se omtrent slik ut:

Fil:18png

Her kan du oppdatere status, gå inn på din profil, og ellers det som står der. Det er bare å klikke litt rundt, for det er lite du kan gjøre som skader noe som helst. Bruk litt tid på å bli kjent med forumet og profilen din. Ved å trykke på “Min profil”, vil det se omtrent slik ut:

19.png

Her har du oversikt over hvilken status du har på forumet (bruker), litt statistikk, og personlig informasjon. Øverst til høyre, ser du en grønn ramme, hvor det står “Rediger min profil”. Her kan du personliggjøre din profil.

20.png
Fil:21png

Til venstre har du en meny, med flere punkter hvor du kan endre informasjon om deg selv, samt hva som skal vises for andre brukere. Her er det mange forhåndsinnstilte innstillinger som kan være greit å se over uansett om du har tenkt til å endre eller ikke. Klikk deg litt rundt på siden for å bli bedre kjent. Dersom du velger å endre informasjon, MÅ du trykke på “Lagre endringer” før du forlater siden hvis det skal lagres.

Bli kjent med vårt forum

22.png

Helt til venstre ser du en grønn sirkel med en M inni. Dette er forumlogoen vår. Den blir grå når hele det underforumet den står ved er lest. Øverst står det kategori. Kategorien i dette tilfellet er Minecraft.no, altså alt som har med selve forumet å gjøre. I midten står det underforum under Minecraft.no. Her har du også oversikt over om det er flere underforum under de du ser på igjen. For eksempel under “Generell diskusjon” står det “Brukerguider” under. Om du vet at du allikevel skal se på brukerguider, kan du bare trykke på direktelinken, i stede for å gå via underforumet “Generell diskusjon”. Helt til høyre har du statistikk. Flere kategorier:

23.png
24.png
25.png

Personvern

På vårt forum har du eget ansvar for personvern. For å se mer om hva du kan gjøre for å sikre personvern, gå inn på “Min profil”, som vist i avsnittet over her. Av sikkerhetsmessige årsaker har moderatorer og administratorer (vakter/stab) tilgang til din ip-adresse. Denne informasjonen vil ikke bli misbrukt. Pass godt på brukeren din. Du har ene og alene ansvar for din bruker. Har du mistanke om at flere har tilgang til brukeren din/ditt passord, er det viktig at du varsler moderator om dette snarest, samt endre passord.