Kom i gang

Fra Minecraft.no
Gå til: navigasjon, søk
Denne siden er offisiell. Trykk for mer informasjon.

Minecraft.no er et norskt uavhengig spillsamfunn som ikke har noen offisiell tilknytning til Minecraft eller Mojang. Denne "kom i gang"-siden er delt inn i to deler hvor den første er for dem som er helt ferske på Minecraft generelt og den andre er for dem som ønsker å komme i gang i spillsamfunnet vårt.

Kom i gang med spillet

Minecrafts offisielle nettsted er Minecraft.net og det er der man kjøper og laster ned spillet. Det koster omtrent 170 norske kroner (19,95 euro). Hvis du ikke allerde har gjort det kan det være lurt å begynne med å se traileren som du finner på den offisielle siden.

Sitat venstre.pngMinecraft er et spill som går ut på å ødelegge og plassere blokker. Til å begynne med laget spillere bygg for å beskytte seg mot monstre som kommer om natten, men etterhvert som spillet utviklet seg gikk spillere sammen om å bygge fantastiske og fantasifulle ting.

Spillet kan også handle om å utforske med venner eller å se solen gå opp over et "blokkete" hav. Det er vakkert. Modige spillere sloss mot forferdelige ting i underverdnen (The Nether), noe som kan være mer skummelt en vakkert. Du kan også besøke et land av sopp hvis det er mer din stil.Sitat hoyre.png – Fritt oversatt fra Minecraft.net

Minecraft.no arbeider med en veiledning på norsk, men den er ikke ferdigstilt.
Inntil den tid kan vi anbefale den offisielle "Hvordan spille"-veiledningen.

Hvis du lurer på noen håndverksoppskrifter kan du titte på en oversikt på den engelske Minecraftwikien. Denne er illustrert med bilder så den er nyttig selv om man ikke kan engelsk så godt.

Hvis du fortsatt trenger hjelp kan du spørre på forumet. Hvis du ikke kjenner til forumet vårt kan du lese en kort innføring under.

Kom i gang på Minecraft.no

Minecraft.no på sosiale medier
Facebook icon.png Twitter icon.png YouTube icon.png Twitch icon.png Instagram icon.png

Minecraft.nos tilbud er bredt; vi tilbyr et variert utvalg spillservere, relevant nyhetsstoff, diskusjonsforum, Mumbleserver, IRC-server og Wiki. Her følger en kort introduksjon av hvert tilbud.

Spillservere

Minecraft.no driver per i dag tre Minecraftservere; Hardwork byggeserver, Ravenholm PvE-server og VoX som er en survivalserver med 18 års aldersgrense. Disse ledes av vakter og stab som utnevnes per server. Her er en kort presentasjon og du kan trykke deg inn på hver enkelt server om du vil lese mer.

Hardwork

... er en byggeserver med høyt fokus på marked og økonomi. Det blir lagt til rette for bygging blant annet gjennom at monstre er deaktivert og at gjennomførte prosjekter belønnes med privilegier som for eksempel warp. Samtidig, prøver vi å finne en balansegang hvor vi ikke gjør det for enkelt for spillerene. Vi ønsker å leve opp til servernavnet og man er nødt til å legge hardt arbeid ned hvis man ønsker å oppnå virkelig gode resultater.

Ravenholm

... er en "Player versus Enviorment"-server som skiller seg ut fra mengden. Å gjøre spillet noe mer realistisk er vektlagt. Hogger du den nederste blokken i et tre faller hele treet og spirer som ligger på bakken vil automatisk plantes. Chatten er regionsbasert slik at man i utgangspunktet kun snakkeer med folk innenfor en radius på 128 blokker. Hvis man skal snakke med noen lengre unna må man rope som gjøres ved å avslutte meldinger med utropstegn.

VoX

... er en survivalserver med 18 års aldersgrense som dermed er preget av et voksent miljø. Det er ganske fritt spillerom - man kan gjøre hva man vil så lenge det ikke er til plage for andre. Man kan bygge hvor man vil, men hvis man ønsker beskyttelse så må man bruke regioner. Det er lagt inn en artig vri i forbindelse "Player vs player"-aspektet; om dagen er PvP deaktivert, men om natten er det aktivert.

Redaksjonen

Redaksjonen består av skribenter hvorav én er redaktør. Denne gjengen skriver hovedsaklig artikler som publiseres på forsiden av Minecraft.no. Noen ganger utvider de reportoaret ved å lage videostoff, først og fremst til YouTube. Noe som er viktig å nevne i forbindelse med artikler på forsiden er at hvem som helst kan få publisert sine skriverier der. Eneste kravet er at det er dugelig standard på artikkelen og at den passelig relevant for et Minecraftsamfunn.

Forum

Med over 20 000 registrerte er forumet et sentralt møtested i spillsamfunnet vårt. Det meste kan nås herfra inkludert kommentarer til artikler fra forsiden, legge inn tilbakemeldinger og klager, få hjelp samt diskutere Minecraft, våre servere eller andre ting.

Vi har laget en omfattende veilending til forumet som kan være nyttig både for dem som er nye på forum generelt, nye på akkurat vårt forum samt erfarne forumfolk som har glemt hvordan man endrer noen fiffige innstillinger. Du kan lese veiledningen her: Introduksjon.

Hvis du ikke allerede har gjort det kan du registrere deg på: Minecraft.no/user/register.
Husk å lese retningslinjene først.

Mumble

Ønsker du være sosial med andre Minecraft-interesserte via programmet Mumble? Her er nødvendig informasjon for å koble til:

  • Label: -Valgfritt-, for eksempel "Minecraft.no"
  • Adresse: voip.multigamer.no
  • Port: 64746
  • Username: Fortrinnsvis det du heter ingame på Minecraft/forumet.

Vi ber alle gjøre seg kjent med reglene våre for bruk av Mumbleserveren.
Er du usikker på hvordan du installerer å bruker Mumble? Sjekk ut denne guiden! Lurer du på hva Mumble er? Les mer på infosiden om Mumble.

IRC

IRC (Internet Relay Chat) er et chattenettverk hvor man som regel skriver i grupperom, kalt kanaler. Minecraft.no har sin egen IRC-server hvor du finner kanaler for vårt samfunn og våre servere. Andre Minecraft-samfunn er også velkomne til å starte sine egne kanaler.

Hvis du ikke har helt klart for deg hva IRC er kan vi anbefale ITpro.nos store IRC guide.
Hvis du ønsker å stikke innom oss på IRC uten å skaffe en IRC-klient kan du bruke Mibbit. Tilkoblingsinformasjon finner du på infosiden om IRC.

Wiki

Minecraft.no-wikien huser mye informasjon om Minecraft.no, inkludert serverene vi driver og andre tjenester vi tilbyr. På wikiforsiden finner du en boks for hver av serverene/tjenestene vi tilbyr. I disse boksene finner du all informasjon du trenger om hvert tema, ryddig presentert. Foruten artikler av og for Minecraft.no er alle velkomne til å opprette relevante artikler, eneste kravet er at det passer inn på en wiki om Minecraft og følger retningslinjene ellers. Det kan være sider om en Minecraftserver, et tettsted på en server, en Bukkitplugin, en blokk eller funksjon i Minecraft, en kjent person som har med Minecraft å gjøre etcetra.

Minecraft.no


Kom i gang • Om oss • Kontakt oss • Vakter og stab • Event crew • Redaksjonen • Styret • Ofte stilte spørsmål


Tjenester: Forum • Mumble • IRC • Wiki • Spillservere: Hardwork • Ravenholm • VoX