Ledelsen (Hardwork)

Fra Minecraft.no
Gå til: navigasjon, søk
Denne siden er offisiell. Trykk for mer informasjon.

Ledelsen er en gruppe spillere som drifter Hardwork i tillegg til å spille Minecraft på vanlig måte. Innenfor ledelsen har vi to forskjellige ranger; vakt og stab hvor sistnevnte er øverst i hierarkiet. Vakter og stab som trapper ned kan få rangen pensjonist. Under kan du lese om mer spesifikt om alle disse vakter, stab og pensjonister.

Utviklere og serverdriftere er markert i grønt med tittelen "Tech". På Hardwork er Jckf og Thypthon i denne gruppen. Du kan lese mer om Tech på siden om vakter og stab.

Hvordan forholde seg til ledelsen

Det er få hemmelige triks på dette området. Kort sagt er de snille og greie så lenge du er det. I og med at de ofte har mye å gjøre og får mange henvendelser, liker de best når du formulerer deg kort og presist. Følgende er et dårlig eksempel:

Bjørk: Furu?
[Vakt] Furu: Ja?
Bjørk: Kan du hjelpe meg?
[Vakt] Furu: Ja, med hva da?
Bjørk: Kan du komme hit?
[Vakt] Furu: Hva trenger du hjelp med der da?
Bjørk: Plassere vann?

Følgende er et perfekt eksempel:

Bjørk: Vakt/stab, skulle gjerne hatt hjelp til å plassere vann her?

Furu blir glad for denne ryddige henvendelsen og kommer så fort han kan.

Skulle det gjelde en litt større eller en litt annen sak er det lurt å sende en privat melding på forumet.

Vakt

Vakter kan kjennes lett igjen på blåfargen sin. Ingame har de navn og prefikset [Vakt] i blått. På forumet har de teksten "Vakt på Hardwork" under profilbildet sitt. Vakter skal i tillegg til å spille og ha det gøy på vanlig måte også hjelpe de som måtte trenge det.

Vakters oppgaver

Kort og enkelt sagt skal vakter bidra til å sørge for at alt går riktig for seg på serveren.

På serveren:

 • Være behjelpelige i chat
 • Plassere ut vann, lava og tenne ild
 • Fjerne malplasserte blokker
 • Endre på blokkbeskyttelse
 • Sørge for at brukere følger reglene
 • Rydde opp etter greif

På forumet:

 • Svare på spørsmål
 • Sørge for at reglene følges
 • Vurdere søknader i samarbeid

På Mumble er de moderatorer og har mulighet til å mute, kicke, banne og flytte rundt på folk når det er nødvendig.

Liste over vakter

Denne listen er sist oppdatert 18.10.2013 og viser alle som har stilling som vakt eller pensjonert vakt på Hardwork. Hvem som er pensjonert føres ikke på wikien, men kan undersøkes på forumet.

Stab

Stab kjennes lett igjen på akkurat samme måte som vaktene bortsett fra at blåfargen er erstattet med oransje, (og ordet "vakt" er selvfølgelig erstattet med "stab"...). De har akkurat de samme oppgavene som vakter med noen tillegg som du kan lese om under. En stabs stemme kan veie tyngre enn en vakts stemme.

Stabs oppgaver

 • De har tilgang til WorldEdit - en plugin som lar dem lage/fjerne/endre/flytte områder ved bruk av kommandoer. Dette brukes blant annet til å rydde opp i greif.
 • Overordnet ansvar for serveren.
 • Flere har også ansvarsområder på utvikling, forum og lignende.

Liste over stab

Denne listen er sist oppdatert 18.10.2013 og viser alle som har stilling som stab eller pensjonert stab på Hardwork. Hvem som er pensjonert føres ikke på wikien, men kan undersøkes på forumet.

Pensjonist

Pensjonister er tidligere medlemmer av ledelsen som fortsatt har tilgang på internforumet. Vi har valgt å gjøre det slik fordi de kan ha mye fornuftig å bidra med selv om de ikke er så aktive lengre. De har ingen arbeidsoppgaver; som tittelen tilsier er de pensjonerte. Selv om de ikke har prefix ingame kjennes de lett igjen fordi navnet deres er turkist. På forumet står det "Pensjonist på Hardwork" under profilbildet deres. Alle som er pensjonister har bidratt på en god måte som vakt eller stab over tid, men har "pensjonert seg". Det kan være mange grunner til at man er inaktiv, som for eksempel mye skolearbeid eller jobbing.

En oversikt over hvem som er pensjonert finnes på på forumet. Listen skiller ikke på vakter og stab, men det finner du ut ved hjelp av listene på denne wikisiden.

Hvordan bli med i ledelsen

Dersom man er fylt 18 år kan man sende inn en søknad om å bli vakt, til en stab via forumet. Selv om man søker er man ikke garantert et svar fordi søknadene legges i et arkiv. Når man ser behovet for vakter, vil arkivet finkjemmes og gode kandidater blir diskutert. Søknaden er alt i alt ikke avgjørende - hvilke erfaringer vi har med deg er det som veier tyngst. Dersom du søker og er under 18 år er det ingen garanti for at søknaden din i det hele tatt blir ført videre. Dere som er under 18 år må ikke fortvile; alle som ses på som aktuelle kan bli tatt opp som vakt uten å ha sendt inn søknad, uansett alder.

Man kan ikke bli stab uten å ha utmerket seg som vakt over tid.

Hardwork byggeserver


Om serveren • Regler • Brukerguide • Ofte stilte spørsmål • Ledelsen • Vil du bli vakt?


Portal • Kategori