Regler (Hardwork)

Fra Minecraft.no
Revisjon per 14. mai 2014 kl. 17:04 av Granulus (diskusjon | bidrag)

Gå til: navigasjon, søk
Denne siden er offisiell. Trykk for mer informasjon.

Vi prøver å holde reglene på Hardwork enkle. På denne siden finner du alle regler for serveren. Det som omhandler hva kan kan si og ikke si gjelder også på IRC. Det er mye mer som er greit å vite for å spille på Hardwork så hvis du lurer på noe mer kan du titte i brukerguiden. Der finnes retningslinjer for byer blant annet byer og salg av steder, men de viktigste reglene finner du her.

Du kan lese om hvilke reaksjoner som brukes ved regelbrudd i brukerguiden.

Generelle regler

Vær hyggelig, hensynsfull, ikke ban eller grief og respekter andre som spiller så kommer du til å klare deg fint.

Ikke spam eller overdriv bruken av store bokstaver, tegnsetting eller smilefjes. For det meste skal det skrives bokmål eller nynorsk i chat.

Ikke spør om å få spørre. Still spørsmålet med en gang uten å først skrive "Du?" eller "Vakt?". Skriv på denne formen: "Eksempelvakt, kan du hjelpe meg å fjerne noen blokker her?".

Det er ikke lov til å reklamere for andre spillsamfunn eller Minecraftservere og vi ønsker ikke at noen reklamerer for Hardwork på andre servere heller.

Husk på at det er ufint å være på andres område uten lov, spesielt hvis de ber deg gå.

Her er en kort liste over noen ting flere tror er greit, men som er forbudt:

  • Upassende navn eller skins
  • Promotering av YouTubekanaler, Twitchkanaler, PlanetMinecraft-kontoer og lignende
  • Bruk av adf.ly eller andre tjenester for å tjene penger (bit.ly og goo.gl er lovlig og flott om man bruker)
  • Bruk av farger i chatten

Byggeregler og grief

Griefing vil si å ødelegge for andre og dette er ikke lov. Ikke plasser eller fjern blokker på områder som ikke er dine.

Unngå å ødelegge naturen unødvendig. Ikke etterlat deg flyvende tretopper eller høye 1x1-tårn og ikke grav bort hele strender. Sand får man ved å grave sandtak.

Sørg for å bygge minst 20 blokker unna andres byggverk og 50 blokker unna byer som har bystatus.

100x100-regelen sier at det ikke er lov til å gjøre krav på et større område enn 100x100 per prosjekt uten å få godkjent utvidelse. Søknader om utvidelse skrives her. Hvis man skal utvide 25x100 blokker eller mindre kan man gjøre det uten å søke.

Modifikasjoner og bugs

En generell huskeregel er at alle modifikasjoner (mods) som gir deg urettferdige fordeler over andre er ulovlige. Vi nevner spesielt X-ray og Nodus som straffes med permanent ban og flymod/speedhack som straffes med advarsler.

Det er flere unntak fra regelen. Disse moddene er lov å bruke: Rei's Minimap, ConvenientInventory, InvTweaks, AutoSwitch, OptiFine og Macro/Keybind mod Om det er andre mods du mener burde være lov, eller du er usikker på, spør en vakt/stab.

Såkalt botting anses for å være juks. Dette går ut på at karakteren din arbeider uten at spilleren styrer karakteren.

Det er ikke lov til å utnytte feil i spillet (bugs), i stedet håper vi du melder i fra om bugs du finner til en vakt eller stab.

Hardwork byggeserver


Om serveren • Regler • Brukerguide • Ofte stilte spørsmål • Ledelsen • Vil du bli vakt?


Portal • Kategori