Brukerguide (Ravenholm)

Fra Minecraft.no
Gå til: navigasjon, søk
Denne siden er offisiell. Trykk for mer informasjon.

Her i brukerguiden er det meningen at du skal finne all praktisk informasjon du trenger for å spille på Ravenholm. Hvis det er noe du ikke finner svar på kan du spørre her.


Hvordan skaffe byggetillatelse

Før du registrerer deg på serveren er det viktig at du har lest og forstått reglene. Det finnes også mye annen informasjon på wikien som det er lurt å få med seg og spesielt på denne siden.

Når du har gjort dette kan du skrive "/reg godtatt" in-game.

Regler og straffemetoder

Utdypende artikkel: Regler (Ravenholm)

Ledelsen på serveren har følgende sanksjonsmuligheter:

  • Tilsnakk - Tilsnakk brukes aktivt. Hør etter når ledelsen snakker til deg så slipper vi å bruke ban og slikt.
  • Kick - Hvis vi ikke lykkes i å få oppmerksomheten din blir du sparket ut av serveren. Du kan logge på igjen med en gang og da forventer vi at du får med deg hva som blir sagt.
  • Ban - Vanlig ban går i utgangspunktet ikke ut på dato. Spillere som har blitt midlertidig bannet flere ganger eller begår grove regelbrudd kan bli permanent bannet.

Dette er de vanlige sanksjonsmulighetene vi har, men vi kan ta i bruk andre også hvis vi synes det passer seg. Hvis du ønsker å klage på en straff du har fått, kan du opprette en ny tråd på klagemuren.

Om vakter og stab

Utdypende artikkel: Ledelsen (Ravenholm)

På Minecraft.nos servere kaller vi moderatorer for vakter og administratorer for stab. Vakter er merket i blått på serveren og forumet, mens stab er oransje. De er her for å drive serveren, utestenge de som ikke oppfører seg og selvfølgelig hjelpe spillerene. De har tilgang til flere verktøy for å hjelpe spillere og for å hindre og oppdage grief. Hovedforskjellen mellom hva vakter og stab kan gjøre på Minecraftserveren er at stab har tilgang til WorldEdit.

Når du ber om hjelp er det viktig å være på det stedet du trenger hjelp fordi vakter og stab teleporterer til deg hvis du ber om hjelp. Den beste måten å få kontakt med vakter og stab ingame er å starte setningen med "Vakt/stab" + spørsmålet ditt. Når du har fått kontakt kan samtalen fortsette på PM, som du kan lese mer om lenger ned.

Ikke spør om å bli vakt eller stab i chatten, det hjelper deg ikke på veien, tvert i mot. Hvis du lurer på mer om dette se den utdypende artikkelen.
Serveren, ved vakter og stab, erstatter ingen form for tapte verdier på serveren som går tapt i forbindelse med bugs, serverkræsj eller en hver annen feil.

Blokkbeskyttelse

Som regel kan du plassere blokker hvor du vil og de blir beskyttet til deg, men det er noen unntak:

  • Man kan ikke bygge på/mot andres blokker.
  • Enkelte blokker, som torches og rails, beskyttes kun om du plasserer dem mot en blokk som er din egen.
  • Dirt, grass, gravel, og sand beskyttes, men kan like vel ødelegges av andre spillere, dog ikke creepere eller TNT.
  • Ild vil ikke spre seg, og blokker som tar fyr vil ikke brenne opp.
  • Crops beskyttes, men kan skylles ned med vann av hvem som helst.
  • Monstere, som Creepere og Endermen, kan ikke ødelegge beskyttede blokker.

Pressure plate og button av stein kan ikke brukes av andre spillere, med mindre de er medlem av din gruppe, og er derfor godt egnet til å lage dører og andre mekanismer som bare du kan bruke. Pressure plate og button av treverk kan derimot brukes av alle.

I tillegg til å beskytte blokker beskytter også systemet vårt dyr som står på beskyttet grunn. Det vil si at andre ikke kan drepe dine dyr om du har bygget gulvet under dem.

Chat

Chatten på Ravenholm er ikke som på andre servere. Hos oss kan du kun snakke med spillere som er innenfor en radius på 128 blokker.

Vil du snakke med noen lengre bort må du rope. Dette gjør du helt enkelt ved å sette et utropstegn bakerst i meldingen din.

Dette er roping!

Vil du derimot ikke at alle skal se det du skriver kan du sende en privat melding. Det gjøres ved å skrive navnet, eller starten på navnet, til en annen spilleren, etterfulgt av et kolon og deretter meldingen din.

Jckf: Dette er en PM =)

Er du i en gruppe kan du også snakke med alle medlemmene ved å aktivere gruppechat med kommandoen "/group chat". Bruk samme kommando en gang til for å deaktivere.

Gruppesystemet

Alle gruppehandlinger skjer ved hjelp av kommandoen /group.
Gruppesystemet på Ravenholm er ikke likt det mange er vant til fra Hardwork. Gruppeeier vil få eierskap av alt som bygges av gruppen, slik at de som eventuelt blir sparket ut ikke kan rive det de har bygget. I tillegg er deling i grupper kun énveis. Det vil si at gruppemedlemmer har tilgang til gruppeeiers kister og blokker (dette inkluderer alt de andre i gruppa har bygget!), men ikke motsatt. Dette fordi en leder av et prosjekt ikke har noe med det medlemme har bygget før de ble medlem av gruppa å gjøre.

Når du er i en gruppe med noen vil experience fordeles likt mellom alle medlemmene i gruppa. Medlemmer som er lengre enn 64 blokker vekk fra den som plukket opp experience orbene vil ikke motta noe, og deres andel vil gå tapt.

Når man logger av serveren blir man flyttet ut av en eventuell grupppe man er i. Skal man inn igjen trenger man som regel en ny invitasjon. Det finnes ingen form for permanente grupper på Ravenholm, men vi har vennesystem (kommando: /friend) som lar dine venner gå inn i din gruppe uten invitasjon. Dermed trenger ikke gruppeeier være pålogget hele tiden.

Spesielle funksjoner

PvP

PvP er kort for "Player versus Player", og betyr kamp mellom spillere.
Selv om Ravenholm er en PvE-server er det mulig å utfordre enkeltspillere til duell. Hvis utfordringen godtas kan dere sloss til en enten dør eller logger ut. For å utfordre en spiller må dere begge ha sverd fremme. Deretter slår du den andre med sverdet ditt. De tar da ikke skade, men får en melding i chatten om at du utfordrer dem. For å godta en utfordring trenger du bare sikte på spilleren som utfordret deg og blokkere med sverdet. Gjør du noe annet, som å slå tilbake eller ut i luften, vil du avslå utfordringen.

Portaler

I vanilla Minecraft er størrelsesforholdet mellom hovedverdenen og Nether 1/8, men på Ravenholm er det 1/1. Det vil si at du skal havne på circa samme x og z-koordinater når man havner på andre siden av en portal. På denne måten får spillere sin egen lille del av Nether når de lager seg egen portal.

The End-portaler på Ravenholm går til hvert sitt The End med hver sin drage. Alle spillere som bruker samme portal kan altså samarbeide om å drepe dragen, men vil ikke bli forstyrret av andre spillere som har funnet en annen portal. Når en spiller slår drageegget vil dragen dukke opp på nytt.

Flere funksjoner

Hugger du den nederste blokken i et tre vil hele treet falle ned. Saplings som blir forlatt på bakken vil plantes automatisk for å forhindre at skogen forsvinner.

Du kan lagre experience i flasker ved å slå på et enchanting-bord med en tom glassflaske.

Når man åpner en ender-kiste som ikke er sin egen vil eierens innhold vises, sett at h*n er pålogget. Er eieren avlogget vil ditt eget innhold vises.

Kommandoer

Kommando Bruksområde
/group Viser deg en oversikt over gruppe-kommandoer.
/friend <spiller> Lar valgt spillere bli med i gruppen din når h*n vil.

Du synes kanskje det var få kommandoer, men på Ravenholm har vi valgt å unngå kommandoer i så stor grad som mulig. Det er en del av konseptet hvor vi prøver å gjøre flere aspekter mer virkelighetsnært. Du er kanskje spesielt nysgjerrig på hvordan man skriver PM-er og bruker gruppechat, dette er beskrevet i et avsnitt lengre opp: #Chat

Sosiale aktiviteter

Du kan få enda mer ut av å spille på Ravenholm ved å ta i bruk andre tjenester Minecraft.no tilbyr.

Forumet

Utdypende artikkel: Forum

Minecraft.no-forumet er ment til å være en møteplass for alle norske Minecraftinteresserte. Her kan du finne viktig informasjon samt diskutere løst og fast om både Minecraft og andre spill. I forbindelse med Ravenholm kan forumet være et hjelpemiddel for å kjøpe og selge, spørre om hjelp og legge fram eventuelle klager og tilbakemeldinger. Vi anbefaler at du registrerer deg med samme navn på forumet som du har på Minecraft - dette gjør ting mye lettere.
Du finner forumkategorien her: Ravenholm PvE-server
Vi minner om retningslinjene for forumet.

Mumble

Utdypende artikkel: Mumble

Mumble er et gratis program som lar deg snakke med andre via tale. Minecraft.no har en egen server hvor alle kan bli med. Vær sosial, bruk Mumble! Hvis du lurer på hvordan du laster ned og bruker Mumble finnes det en guide her. Se også Mumblereglene.

Mumble server / Port
voip.multigamer.no 64746

IRC

Utdypende artikkel: IRC

IRC (Internet Relay Chat) er et chattenettverk som på mange måter ligner på Facebook-chatten. Minecraft.no har en egen IRC-server som alle kan koble seg til. Du trenger et chatteprogram, en IRC-klient, for å kunne snakke på IRC. I #ravenholm vil du også kunne chatte direkte med folk inne på Minecraft-serveren. Navnene på dem som chatter via IRC blir markert med prefikset [Lokal chat] for å vise at de ikke er pålogget Minecraft.

NB: Man kan ikke sende PM mellom spillere på Minecraftserveren og personer som er på IRC, kun bruke hovedchatten.

IRC Server / Port Ravenholm-relaterte kanaler Andre kanaler
irc.minecraft.no 6667 #ravenholm #minecraft.no, #wiki, #hardwork, #hardwork.handel #vox og #vox.handel


Ravenholm PvE-server


Om serveren • Regler • Brukerguide • Ofte stilte spørsmål • Ledelsen • Vil du bli vakt?


Portal • Kategori