Hjelp:Transklusjon

Fra Minecraft.no
Gå til: navigasjon, søk
Hjelpesider
Grunnleggende
Opprette en side
Redigering
Kategorier
Filer og bilder
Diskusjonssider
Signatur
Viderekomne
Navnerom
Brukersider
Undersider
Transklusjon
Maler
Stubber
Peker
Portaler
Avansert
MediaWiki
Maldokumentasjon
Prosjektsider
Kategori:Hjelpesider

Transklusjon vil si at innholdet på en side inkluderes på en annen. Hvis du endrer inneholdet på side A som transkluderes på side B vil innholdet endres også på side B. Dette er en nyttig og anvendelig funksjon i Mediawiki. En side som er beregnet til å bli transkludert kalles en mal.

Basissyntaksen for transklusjon er {{Navnerom:Sidenavn}}. Maler er beregnet for transklusjon og en trenger derfor ikke trenger en ikke å skrive "Mal:" foran sidenavnet når man transkluderer fra malnavnerommet. Hvis man skal transkludere en side i hovednavnerommet bruker man kolon foran (:). Her er noen eksempler:

  • {{Eksempel}} vil transkludere fra siden Mal:Eksempel og vises slik: Denne malen fungerer ikke som noe annet enn et eksempel. Malen er laget slik at teksten blir grønn.
  • {{:BUMP}} vil transkludere fra siden BUMP
  • {{Hjelp:Peker}} vil transkludere fra Hjelp:Peker

Substitusjon[rediger]

Substitusjon ligner på transklusjon, men det er en viktig forskjell: Innholdet som inkluderes vil bli en del av siden det inkluderes på.

Hvis du substituerer innholdet på side A til side B vil innholdet på side A bli kopiert inn på side B. Endringer på side A som gjøres i etterkant vil ikke ha noe å si. Syntaksen for substitusjon er {{subst:Navnerom:Sidenavn}}. Som med transklusjon trenger du ikke å skrive "Mal:" når du substituerer fra hovednavnerommet. Eksempler:

  • {{subst:Eksempel}} vil substiturere fra Mal:Eksempel
  • {{subst::BUMP}} vil substituere fra siden BUMP. Merk at du er nødt til å bruke to kolon.
  • {{subst:Hjelp:Peker}} vil substituere fra Hjelp:Peker